Téli nyári csere: autószerviz vagy gumis végzi jobban?

Téli nyári csere: autószerviz vagy gumis végzi jobban?

Egyre melegebb az idő, ismét eljön a gumiszerelő meglátogatásának ideje, hogy az évszaknak megfelelő abroncsok kerüljenek járművünkre. Hova érdemes ilyenkor fordulnunk, csináljuk magunknak otthon, menjünk a gumishoz vagy kössük össze a tevékenységet egy autószerviz meglátogatásával? Megnézzük mindhárom előnyét és hátrányát.

Otthon

Olcsó. Ez messze a legfontosabb előnye a házi cserének. Otthon, komolyabb szerszámok nélkül az egész kereket tudjuk cserélni. Fontos, hogy megfelelően tudjuk tárolni a gumiabroncsokat és mindig körültekintően ellenőrizzük azokat felszerelés előtt. Tapasztalat hiányában előnyösebb lehet egy műhely felkeresése, akár gumisé, akár szerelőé, mindkét esetben a garancia is adott az elvégzett cserére.

Gumis

A gumisoknál általában időpontra érkezve rendkívül gyorsan letudható a csere, de sok helyen még időpont nélkül is be tudnak minket illeszteni a napi munkák sorába egy órán belül. Specializált műhelyek, amik nagyon hatékonyan végeznek minden gumival kapcsolatos tevékenységet. Általában széles választékban kínálnak új gumiabroncsokat is, amit ha szükséges azonnal fel is szerelnek a kopottak helyére. Régi, hulladék abroncsunkat jellemzően térítés nélkül beveszik és megfelelően kezelik. Ha leszerelt szettünk még jó állapotú, évszakos tárolása általában a következő cseréig kedvező áron a gumisnál megoldható. A cseréhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat is végeznek, mint például a centrírozás.

Autószerelő

Egy autószerviz számára a gumicsere vagy abroncscsere nem okozhat gondot. Az autószerviz döntően hozott anyagból dolgozik, a legtöbbször nem árulnak gumikat vagy messze nem olyan választékban, mint egy gumis. Ide is időpontra érkezhetünk, de a munka várhatóan valamivel több időt fog igényelni. Akkor érdemes autószerelő műhelyt felkeresnünk a téli-nyári abroncscseréhez, ha a futóművel kapcsolatos vizsgálattal vagy akár egy általános rutin ellenőrzéssel is összekötjük a látogatást. Ilyen módon nem csak a gumi tekintetében, hanem általánosságban tudjuk járművünket felkészíteni a következő évszakra.

Vagy helyett lehet és

Természetesen az is működhet, hogy az évszakos felkészítés során felkeresünk egy gumist, aki tárolja is gumijainkat és egy megbízható autószerelőt (pl. Autó Pátkai), aki minden más tekintetben átvizsgálja járművünket.

Javasolt bejegyzések