Stria elleni krém – harc a terhesség utáni csíkokkal

Stria elleni krém – harc a terhesség utáni csíkokkal

A terhesség utáni striák gyakoriak, mivel a bőr megnyúlik a terhesség alatt. A legtöbb nő terhességi striákat észlelhet a hason, a mellen, a csípőn, a combon és a karokon. A hormonális változások és a hirtelen súlyingadozások a bőr megnyúlását eredményezik és nyomokat hagyhatnak maguk után. Ezek a jelek lilák, vörösesek, fehérek vagy akár szürkék is lehetnek. A legtöbb nőnél striák jelentkeznek a terhesség hatodik vagy hetedik hónapjában.

Bár a striák idővel halványodnak, de soha nem tűnnek el teljesen. Természetes módon nem szabadulhatunk meg tőlük, bizonyos módszerek segíthetnek minimalizálni megjelenésüket. Ilyen megoldás lehet például a stria elleni krém, ami a zsírégető krém és a narancsbőr elleni krém tulajdonságaihoz hasonlóan képes a bőr állapotának felületi javítására.

Bár a striák hónapok, sőt évek során fokozatosan finom vonalakká alakulnak, amelyek szinte közelebb állnak a bőrtónushoz, sokan nem szeretnének együtt élni ezekkel a vonalakkal. Van néhány otthoni gyógymód, ami segít kezelni a meglévő striákat.

1. Olajkezelés

Az érintett területek olajos masszírozása simává varázsolja a bőrt, és segít csökkenteni a striákat. Az olívaolaj például hidratálja és hámlasztja a bőrt. Ezenkívül javítja a vérkeringést és nagymértékben eltávolítja a striákat. Miután alaposan bemasszíroztuk az olajat a bőrbe, hagyjuk hatni 30 percig, hogy az olajban lévő A-, D- és E-vitamin felszívódjon a bőrbe, majd fürödjünk le. Rendszeresen alkalmazva a módszer eredményes lehet.

2. Stria elleni krém

Természetesen használhatunk a webshopban található, előre elkészített stria elleni krém változatokat is. Ezek a krémek szintén gyakori használat mellett képesek halványítani a bőrünkön lévő csíkokat. Ezek a termékek általában tartalmazhatnak tretinoint, kollagénfokozókat, keserűmandulát vagy hidratálószereket, például sheavajat, kakaóvajat, E-vitamint, glikolsavat vagy olívaolajat stb., amelyek halványíthatják a nyomokat.

3. Lézerterápia

A striák lézeres eltávolítása egy újkori kezelés, amely segít növelni a kollagéntermelést és csökkenteni a striák megjelenését. Ez történhet impulzusos festéklézerterápiával vagy frakcionált CO2 lézerterápiával. Míg az impulzusos festéklézerterápia hatékony az új, vörös striák esetén, a frakcionált CO2 lézerterápia kisimítja a régi, fehér striákat.