Legjobb resortok zanzibári és mexikói utak során

Legjobb resortok zanzibári és mexikói utak során

Ha a zanzibári vagy mexikói utak kapcsán egy konkrét top listát vár az olvasó a cím alapján akkor csalódást kell okoznunk: ugyan tetszőleges listát fel tudnánk állítani a jobbnál jobb szálláshelyek között, mi inkább három fő szempontot ajánlunk a megfelelő resort kiválasztásához és adunk mellé konkrét tippeket. Egy resort vagy felső kategóriás nyaraló hotel esetén nem kérdés, hogy a szolgáltatás makulátlan legyen, így erre nem is térünk külön ki. Így is akad azonban néhány alapvető és szubjektív mérlegelendő dolog, ami befolyásolhatja, miként érezzük magunkat a szálláson. A mexikói utak fő célterülete a Maja Riviéra, míg a Zanzibár utazás a legnépszerűbb választás Afrika kapcsán, így konkrét példáinkat innen válogattuk.

Boldog gyerekzsivaj vagy idegesítő lárma – erősen sarkított a kérdés, pedig teljesen jogos. A mexikói utak pont arról híresek, hogy minden korosztály számára kínálnak valamit, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek ugyanazon a szálláshelyen kell megtalálnia örömét. A mexikói Cozumel-szigeten található Ocean Maya Royale by H10 remek választás azoknak, akik nem szeretnének gyerekekkel találkozni nyaralásuk alatt, míg a tőle nem messze fekvő akumali Bahia Principe Grand Tulum kifejezetten gyerek és tinibarátnak mondható resort.

Az ember azért megy a tengerpartra, hogy a tengerben ússzon – vagy azért mert a tenger csodás, de úszni a medencében kényelmesebb. Gyakorlatilag minden resort egyszerre rendelkezik tengeri kapcsolattal és medencékkel is, de hiba azt gondolni, hogy nincs különbség köztük. Van ahol előbbire, van ahol utóbbira fektetik a hangsúlyt, vegyünk mindkettőre példát Zanzibárról: a Sandies Baobab Beach Zanzibar egész kialakítása a strandra és a helyi környezetre reflektál, aligha találunk nála szebbet – ugyanakkor medencéi kicsik. A Royal Zanzibar Beach Resort strandjára sem fogunk panaszkodni, de számtalan, közvetlenül a parton is létesített medencéivel egyértelműen azoknak kedvez, akik az épített környezetben mozognak a vízben komfortosabban.

A legtöbb resort akkor is teljes élményt kínál, ha nem hagyjuk el vagy csak előre befizetett és megszervezett csoportos kirándulásokra indulunk. Más azonban szereti saját maga is felfedezni a környéket. Ez Zanzibáron általában lehetetlen, de a Maja Riviéra hoteljei közül is van bőven, ami semmihez nem esik közel. Foglaláskor érdemes megkérdezni, hogy a hotel milyen közel esik Tulum, Playa del Carmen vagy Cancun központjához.

Javasolt bejegyzések