Csomagküldés módjai webáruházaknak

Csomagküldés módjai webáruházaknak

Webáruház üzemeltetőjeként többfajta szállítási módot választhatunk. Nézzük meg röviden ezeket és vegyük sorra az egyes megoldások legfontosabb előnyeit.

A házhoz szállítás az egyik legnépszerűbb és legkényelmesebb szállítási mód az e-kereskedelemben. Előnye, hogy a megrendelőnek nem kell elhagyniuk otthonukat vagy munkahelyüket a csomag átvételéhez, hanem egyszerűen csak várják, hogy a futár kézbesítse a csomagot. Ez a szolgáltatás az ország egész területén elérhető, a szállítás maximum néhány napot vesz igénybe. A díj a többi megoldáshoz képest magasabb.

A házhoz szállítás alternatívája ha a csomagküldés automatába történik. Ez kényelmes megoldást kínál azoknak, akiknek nincs kedvük vagy lehetőségük arra, hogy otthon vagy munkahelyükön várakozzanak a csomag átvételére. A csomagautomaták jellemzően hosszabb nyitvatartási idővel rendelkeznek, így akár este vagy hétvégeken is átvehetők a rendelések. Ráadásul a csomagküldés ezen módja olcsóbb is, igaz az automaták száma korlátozott és elsősorban a városokban elérhetőek.

Az automaták helyett csomagpontokon is történhet az átvétel. Ezek jellemzően forgalmasabb helyszíneken lévő boltok vagy benzinkutak. Előnyük, hogy a csomag azonnal ellenőrizhető, illetve a csomagpontokon általában nem csak átvehetünk küldeményeket, de a csomagfeladás is lehetséges.

Online kereskedőként törekednünk kell a vásárlók igényeinek kielégítésére, ezért minél több szállítási módot kínáljunk. Az ismert futárcégek irányába a vásárlóknak is nagyobb a bizalmuk, így érdemes ilyen ajánlatokat is felkínálnunk. A GLS futárrendelés nem csak azért célszerű, mert megbízható, gyors és kedvező áru, hanem azért is, mert egyszerre több csomagot is feladhatunk raktárunkból, valamint ugyanazon cégen belül választhatunk a fenti kézbesítési módok közül is.

A kiszámítható árazás mellett fontos szolgáltatás a csomagkövetés. Ez egyszerre ad biztonságot és információt az eladónak és a vásárlónak a csomag állapotáról és helyzetéről. A GLS minden küldeménye online nyomon követhető.

Javasolt bejegyzések